Uw partner in zwak- en sterkstroom
  • elektrotechniek

Thermo grafische metingen


Elektrotechniek-Emmen beschikt ook over, thermo grafisch metingen van de elektrotechnische installatie. Om problemen in installaties voor te zijn is het thermo grafisch meten een uitkomst. Met behulp van een Infrarood camera worden in een installatie die vol in bedrijf is thermo grafisch visuele metingen gedaan en fotografisch opgeslagen. 

Een thermo grafische meter zend straling uit die door de camera wordt gezien en omgezet in een kleurenspectrum. Van o.a. verdeelopstellingen, bekabeling en aansluitpunten kunnen wij in een nader uit te brengen rapport met foto’s aangeven waar de belasting in de installatie zwaar of zelfs te zwaar is en waar in de toekomst mogelijk problemen kunnen ontstaan. 

Deze methode van meten heeft als doel de storing en/of brandgevaarlijke situaties voor te zijn. Voorkomen is beter dan genezen.
 


Verbindingsklemmen zijn altijd warmer
maar de stroom in de bekabeling is niet te hoog

3 Hoofdzekeringen hebben geen gelijk matige verdeling van de stroom.


 

Thermografisch onderzoek van elektrische installaties

Op het nippertje ontdekt
Op de thermografische foto is duidelijk te zien dat de interne bedrading in deze schakel- en verdeelinrichting te warm is. Bij de visuele inspectie was dan ook duidelijk te zien dat de isolatie al behoorlijk was verkoold. Het periodieke thermografisch onderzoek voorkwam in dit geval brandschade aan deze schakel- en verdeelinrichting of erger! 


Voorkom mogelijke oorzaken van brand

Overbelaste eindgroepen, slechte verbindingen, aanlopende overbrengingen, warmtelekken en andere onzichtbare knelpunten zijn bedreigingen voor de bedrijfscontinuïteit en mogelijke oorzaken van brand. Ze kunnen met behulp van een warmtebeeldcamera aan het licht worden gebracht. Niet voor niets geven verzekeraars vaak korting op de premie als u geregeld zo'n onderzoek laat uitvoeren.

Aanpak

Bij thermografisch onderzoek draait het om de infraroodcamera. Deze maakt tweedimensionale warmtebeelden en bepaalt nauwkeurig de temperatuurverdeling, waarbij hotspots direct aan het licht komen. Een groot voordeel van deze aanpak is dat het systeem gewoon in bedrijf kan blijven.

Resultaat

U kunt tijdig ingrijpen, waardoor u kunt voorkomen dat machines en systemen uitvallen of dat er zelfs brand ontstaat. De thermografische foto’s in onze rapportage laten direct zien waar gevaar dreigt.

Waarom Elektrotechniek-Emmen

Elektrotechniek-Emmen, beschikt over landelijke erkenning (IBER) medewerkers Daarmee bent u verzekerd van een professionele analyse en een betrouwbare, gedetailleerde rapportage.Contact

Storingsdienst 24/7: 0591-785254 (na 16.15 - 06 18745659)

Elektrische installatie
laten installeren
Datanetwerk
laten aanleggen
Brand / inbraakbeveiliging
laten installeren